Wie zijn wij?

De organisaties die meedoen in het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer zijn:

Stichting Vluchtelingenwerk West en Midden Nederland, locatie Haarlemmermeer heeft een informerende en adviserende rol in de vergaderingen van het Platform.

Andere organisaties die in dit platform mee willen doen zijn van harte welkom: stuur een berichtje aan de webmaster.

Wat is ons doel?

  • Bevorderen van ontmoeting als goede buren tussen vluchtelingen die recentelijk een verblijfsstatus hebben gekregen (status houders) en andere bewoners van de Haarlemmermeer.
  • Het werk van en voor vluchtelingen in de Haarlemmermeer meer zichtbaar maken. Bij wie kan ik terecht als ik hulp nodig heb, of als ik een goede buurvrouw en buurman wil zijn voor nieuwe statushouders in de Haarlemmermeer.
  • Haarlemmermeerders meer bewust maken van de situatie van nieuwe statushouders in de Haarlemmermeer en van vluchtelingen in Nederland, door film, voorstellingen, boekbesprekingen, e.d.
  • Activiteiten voor vreemdelingen in het huidige Vreemdelingen Detentiecentrum Schiphol (koken, Engelse les, enz.)
  • Jaarlijks herdenken van de 11 dodelijke slachtoffers van de Schipholbrand in 2005 (in het toenmalige cellencomplex voor gedetineerde vreemdelingen op Schiphol-Oost).Verkiezingsbijeenkomsten en lobby bij de gemeenteraad, over wederzijdse rechten en plichten van nieuwe statushouders en andere Haarlemmermeerders.